Tatooinefactory

Ez a honlap a Csillagok Háborúja filmek hangulatát próbálja felidézni a régmúlt időkből. Különösképpen a Tatooine bolygó világával, élőlényeivel foglalkozik terjedelmesebben, de helyet kap az oldalon a különleges hírek és információ is.


Star Wars

A Lázadók Hajnala

(The Rebels Dawn)


File:600 1.gifKARAKTERTÖRTÉNET KÉSZÍTÉSI ÚTMUTATÓ  (32 BBY-TŐL KEZDVE - 0 BBY-IG)

Az karaktertörténetnek feltétlenül tartalmaznia kell az alábbi adatokat jól láthatóan, a történettől elkülönítve:

Név
A karakter születési neve, a Star Wars világának és a karakter fajnak megfelelően. A születési név alá a használt és felvett nevek kerülhetnek. (Az alább megadott karaktereknek, csak másodlagosan felvett nevei lehetnek, természetesen a Csillagok Háborújához illeszkedően.) Az olyan típusú karakterek, melyek már éltek a megadott kezdő időszakban és ismerjük a nevét, nos, ezeknek a karaktereknek a nevét mindenféleképpen fel kell tüntetni. Az alább megadott karakterek között több ilyen is található.
Kor
A karakter jelenlegi kora években. Az ismert, és a kezdő időszakban már élő karaktereknek, ha ismerjük a születési idejét és helyét, azt meg kell adnunk. Ha mi indítjuk el az ismeretlen karaktertipust, a születési évet és a jelenlegi életkort is meg kell adni, ahogyan haladunk az időben, egészen az Új Remény cselekményéig terjedően. (Az uj karakter indítását, és történetének megírását az elbíráló team, jobban díjjazza, mint a már élő karakter történeteit. Kivétel ez alól, Tarkin kormányzó, Aurra Sing és Jan Dodonna).
Nem
A karakter neme (férfi, nő – illetve bizonyos fajoknál egyéb)
Faj
A karakter faja (ember, rodian, zabrak, hutt  stb.)
Foglakozása/karakterkasztja
A karakter foglalkozása (politikus – szenátor, katona – rohamosztagos, fejvadász - orgyilkos, csempész, szerencsejátékos, üzletember – kereskedő stb.)
Felszerelése, személyes tárgyai
A karakter által kezdésből birtokolt felszerelési, személyes és vagyontárgyak (ruházat, fegyverek, technikai eszközök, droid, lakás, űrhajó stb.) – itt figyelni kell az esetleges pontokba kerülő javadalmakra.

KARAKTERTÖRTÉNET - LÉNYEGES LEÍRÁS

Gyermekkor:

Ez az egyik leglényegesebb rész egy értelmes élőlény életében, mivel a gyermekkora kihat teljes későbbi életére. Az előtörténet ezen szakaszának tartalmaznia kell a következőket:
A karakter
- születési helyét (pl: Corellia – Coronet), évét (pl.: 20 BBY. )
- szüleinek nevét, foglalkozását, rövid leírását
- a családjának társadalmi, anyagi helyzetét, életkörülményeit (pl. nemesek, előkelőek, polgárok, gazdagok, szegények, elismertek, számkivetettek stb.)
- a családjának esetleges (ha van) lényeges kapcsolatait és ennek ismertetését (pl. közeli ismerős a kormányzó, a család egyik tagja szenátor stb.)
- gyermekkorának jelentős eseményeit (tragédiák, örömteli események stb.)
- gyermekkori barátainak/ellenségeinek ismertetését
- gyermekkorának iskoláinak, képzésének ismertetése (pl. elemi iskola, „magányos mester” stb.)
- esetleges (ha volt) gyermekkori hobbijainak ismertetése és magyarázata (Megjegyzendő: egy embernek nem lehet rengeteg hobbija, főleg gyermekkorában nem).

Ezek a gyermekkorban fennálló eseményeket taglalják, tehát egyes részei természetesen a későbbiek folyamán megváltozhatnak (pl. a megbecsült család gazdag volt, de egy ifjúkori tragédia következtében elszegényednek és a megbecsülésük megkopott, stb.)

Ifjúkor

A következő lényeges állomás a karakter életében, az ifjúkor. Általában itt teszi le későbbi életének alapjait mindenki, itt indul el az általa választott életpályán, és határozza meg felnőttkorának alapvető életfelfogásait. Az előtörténet ezen szakaszának tartalmaznia kell a következőket:
A karakter
- szerelmeinek, barátainak ismertetését és annak történetét (első szerelem, igaz barátság stb.)
- esetleges mentorok vagy ellenségek ismertetését és annak történetét
- ifjúkorának jelenetős eseményeit (tragédiák, örömteli események stb.)
- iskolái és/vagy képzése, mely foglalkozását/kasztját adják – ennek ismertetése, történetei (itt lényeges kifejteni, hogy miért lett az ami.)
- a közelmúltjának eseményei, amik a jelenéhez vezettek
- esetleges (ha volt) ifjúkori hobbijainak ismertetése és magyarázata (ez szorosan összefügghet gyermekkori hobbijával illetve tanult foglalkozásával is).

Jelenkor
A jelenlegi állapotok ismertetése (mit csinál mostánában a karakter, kik a közeli ismerősei stb.)

SZEMÉLYISÉG - NAGYON LÉNYEGES PONT

A karakter másik lényegi pontja a személyisége, mely meghatározza a bizonyos szituációkban mutatott általános viselkedését, ezért sokat tud segíteni a karakter kijátszásában. Az előtörténet ezen szakaszának tartalmaznia kell a következőket:
A karakter
- jellegzetes szokásait (pl. sokat káromkodik, vidáman fütyörészik, tisztaságmániás stb.)
- személyiségének erősségeit (pl. mindig megőrzi hidegvérét, elhivatott egy eszme iránt a végsőkig, mindig kiáll a gyengékért stb.)
- személyiségének gyengeségeit (pl. könnyen pánikba esik, legtöbbször ad mások véleményére a sajátjával szemben, könnyen zavarba hozható nagyobb társaság előtt, nem képes az ellenkező nemmel normális kapcsolatot teremteni stb.)
- számára fontos és kedves dolgok, személyek (pl. rajongásig szereti testvérét - bármit megtenne érte, egy számára kedves családi ereklyétől semmi körülmények között nem válna meg stb.)
- számára gyűlölt, megvetett és rettegett dolgok, személyek (pl. egy régi gyermekkori barátját szívből gyűlöli – aki nemrég meghiúsított önösös érdekéből a karakter számára fontos eseményt, gyűlöli a nonhumánokat – akiket apja haláláért tesz felelőssé, retteg a bezártságtól (klausztrofóbia), sosem venne kezébe fegyvert - mert megveti az erőszakot (pacifista), stb.)
- vágyai, álmai (pl. nyugodt és békés életre vágyik, bosszút akar állni valakin stb.)
- foglalkozásából fakadó céljai (pl. híres és tábornok/admirális akar lenni stb.)
- véleménye saját magáról (pl. megveti magát, amiért többször – még ha kényszerből is - de ölt.)

A KARAKTER MEGJELENÉSE, LEÍRÁSA

A karakter általános megjelenését takarja. Kinézetét (haj, szem, bőr, látszólagos kora stb.), jellemző ruházatát (hosszú kabát, corelliai divatú öltöny, pilótaruha stb.), jellemző fegyverzetét (pl. combjához erősített tokban DL-44-es stb.), illetve jellemző ismertetőjegyeit (vágott hosszú seb a nyakon, egy tetoválás a vállán, stb.)

A történetekről:

A beérkezett karaktertörténeteket a lentebb megadott (megformált) alakban egy három fős team bírálja el.  Minden beérkezett történetet, legyen az tökéletes, vagy gyengébb kivitelű, a honlapon közzé tesszünk, és creditben kifizetünk. (Természetesen, csak a honlap hasábjain). A legtöbb creditet kapó karakter, nagyobb esélyekkel indul a fődíjjért. A credit állást a honlapon közzé tesszük.

A karaktertörténet megírása után, következhet a másodtörténet (bővítés) megírása. Ez ugyanúgy elbírálásra kerül, mint a karaktertörténet, de a  bővítés után a legjobban sikerült témákat nem csak creditben, és nem csak a honlap hasábjain, díjazzuk.

A karaktertörténeteket a lentebb megadott e-mail címre kell majd elküldeni 2010 Június 20-ig. Természetesen az új karaktertörténetek cselekményeit az előbb feltüntetett időpont után is várjuk. Egy játékosnak több karaktere is lehet a játékban. (A beküldendő címét is szivesen látjuk, mert annak hiányában a díjakat nem tudjuk elküldeni). E-mail cím: kérésre

Nagyon fontos, hogy a történeteket a negyedik rész, azaz a Csillagok Háborúja - Új Remény időszakáig kell megírni. A kezdő időszak pedig nem lehet előbb, mint a Baljós Árnyak mozitörténetei. (32 BBY-től számítva)

Karakterek fajtái: Csak az itt megadott karakterek használhatóak a történet megírásakor.

Karakterfajták: (A lentebb megadott karakterek között vannak névvel ellátott karakterek, és olyan (fajok), melyek név nélkül szerepelnek. Természetesen ezeknek a név nélküli karaktereknek, saját magunk adhatunk fantázia nevet, és írhatjuk be születési idejüket.) Egyes karaktereknél segítségül szerepelnek a születési adatok.


1.

Trandoshan faj

2.

Ssi-ruu faj

3.

Devaronian faj

4.

Advozsec faj

5.

Gotal (Férfi és nőnemű karakter)

6.


Rodian faj

7.


Anzat faj

8.

Chadra-Fan faj

9.

Twi'lek faj

10.

Talz faj

11.

Kubaz faj

12.

LOM-series protokol droid

13.

IG-88

14.

Név:Dengar

(Itt a név adott, csak az élettörténetébe kell, kisebb egybefüggő, jól megírt  történeteket beleszőni).

15.

Gamorrean faj

16.

Név: Tessek

17.

Név: Zuckuss

18.

Lobot (Hivatalos készítési idő: 37 BBY) Bio Tech Industries

19.

Név: Airen Cracken (Hivatalos szül-idő: 46 BBY)


20.

    Imperial Stormtrooper /    Scout trooper    /    Imperial TIE pilot


21.

Szenátusi Őrség


22.

Red Guard


Egy erős karakter a Star Wars világából: Wilhuff Tarkin

23.

Code cylinder

Tarkin Kormányzó (Hivatalos szül-idő: 64 BBY)

(Itt a név adott, csak a karaktert kell megírni előzményben, de úgy, hogy a már ismert előzményekbe, be kell illeszteni, több kisebb történetet). Tarkin kormányzó karakterénél, nem kell bővítéssorozatot írni. Itt elég a főtörténet kisebb cselekményszálait megírni, a legkisebb részletességgel is. Különleges ismeretanyag, és felkészültség szükséges a karakter további ábrázolásához.

24.

Firmus Piett (Hivatalos szül-idő: 39 BBY)


25.

General Veers (Hivatalos szül-idő: 48 BBY)


26.

Wedge Antilles

(Különleges felkészültség, különleges képzelőerő: a karakter, Csillagok Háborúja időszakáig való megírásához ez szükségeltetik.) Nehéz feladat, még a Csillagok Háborúja rajongóknak is.


27.

Aurra Sing

(Ezt a karaktert csak kérelem útján lehet használni). Ennek a karakternek a megírása, különleges díjjazásban részesül, ezért külön kérni kell a karaktertörténet megírását. A karaktertörténetet 100 % -an kell megírni, egyetlen kis hiba nélkül.


28.

General Jan Dodonna

(Ezt a karaktert is, csak kérelem útján lehet megírni, bővíteni).


(Olyan történet írókat várunk, akik jól ismerik a Star Wars filmek világát.)

1. Alapvető tudnivalók


A szerepjáték tulajdonképpen a társasjátékok egyik bonyolultabb formája, amelyben a játékos beleéli magát, egy általa kitalált figura jellemébe, szerepébe. Minél árnyaltabban és alaposabban tudja megformálni karakterét, annál könnyebb dolga van.

Ebből fakadóan tehát a játékos és a karakter két különböző dolog. A játékban történt eseményeket nem folytatunk játékon kívül, sem pedig fordítva. Játékon belüli események nem befolyásolhatják a játékon kívülieket. (Ez azt jelenti, hogy hiába tudod, hogy az Alderaant egyszer fel fogja robbantani a Birodalom, a karaktered valószínűleg soha nem tudja meg, hogy milyen sors vár a békés bolygóra)


A játék magyar nyelvű. Ennek értelmében minden üzenetet magyar nyelven lehet csak elküldeni. A játékhangulat fokozására felhasználhatók idegen fajok kifejezései, akár egész mondatok is, de csak párbeszéd formájában. Azonban meg kell magyarázni a hitelesen a mondat jelentését.


Példa a Karaktertörténet megírásához.

Teljes Név: Taottoo Matriux
Becenév: Motteex
Születési idő: B. E. 23.
Születési hely: Tatooine
Nem: Férfi
Faj: Ember
Rang: Parancsnok
Beosztás: Az ISD Accuser leendő elsőtisztje

Felszerelés:

Tiszti- és díszegyenruha, szolgálati sugárpisztoly

Előtörténet

Taottoo egy átlagos család egyetlen gyermekeként született. Édesanyja (Született: Maanara Menox) belehalt a szülésbe, mindössze holoképeken látta, de személyes emléke nincsen róla. Néha ugyan azt álmodja egy-egy nehéz nap előtti éjszakán, hogy látja amint édesanyja vajúdik vele, de ennek nem tulajdonít különösebb jelentőséget. Betudja annak, hogy a természet rendje ellen való a szülő korai elvesztése, elméje pedig későn, de ezt próbálja korrigálni.


Édesapja ezek után vegyes érzelmekkel állt a gyerekáldás elé. Végtelenül szerelmes volt feleségébe és meggyötörte őt a döntése, hogy bármennyire is kockázatos, de ki fogja hordani az utódot. A nő mindig azt mondta férjének, hogyha vele bármi is történne, csak nézzen rá a gyermekre és rögtön fel fog vidulni. Természetesen ez nem volt ilyen egyszerű és a férfi a lelke legmélyén hibáztatta Matriuxot, amiért az elvette tőle kedvesét. Mint gyermeke szerette és igyekezett neki mindent megadni, de képtelen volt teljesen palástolni azt a feszültséget amit a helyzet szült. Egyszer sikerült a fiatalabbik Vincettinek felhúzni az apját annyira, hogy elhagyta a száját az a bizonyos mondat... "Ha Te nem lennél, anyád még most is élne és nem lennék egyedül." Az édesapa, azonban bocsánatot kért "szörnyű" kijelentéséért.

A fiú sok-sok átsírt éjszaka után összeszedte magát és magára erőltette azt az álarcot, ami azóta ráfagyott. Valószínűleg soha többé nem fogja levenni. Minden szabadidejét a tanulással töltötte, ha éppen nem volt mit tanulmányoznia, akkor igyekezett elmenni a természetes parkok utánzataiba, ahol minden coruscanti megpihenhetett, egy fárasztó nap után. Ő igazán sohasem tudott kikapcsolódni, még évekkel később is marcangolta önmagát, valamint gyűlölte az apját. Az iskola történetében ő volt a legkiemelkedőbb tanuló, minden versenyt megnyert, színjeles volt a bizonyítványa. Bárhova mehetett volna, ő azonban csak az apjától akarta magát távol tudni, amire a hadsereg tökéletes megfelelt, jelentkezett hát az akadémiára, amit elvégzett és vadászpilóta lett belőle.

A galaxisban uralkodó átmeneti és törékeny békének hála azonban az előrejutása igencsak nehézkes volt. Kevés igazi, éles bevetésen vett részt, mikor kitörtek a klónháborúk, még csak alhadnagy volt. Innentől kezdve aztán azonban nem volt megállás, több jelentős csatában is részt vett, kiemelkedő teljesítménnyel. Mire a birodalom megalakult, már főhadnagyként szolgált. Az új rendben előléptették parancsnokká és beosztották a VSD Triumph fedélzetére. Geen Garson kapitány felfigyelt az ifjú tehetségre és a szárnyai alá vette. Fia helyett fiaként kezelte, már előre igyekezett minden fontos tudnivalót beleverni a fejébe, mert biztos volt benne, hogy előbb vagy utóbb ő is egy hajó kapitánya lesz.

Matriux ezután egy másik hajón szolgált, ezúttal az Accuser fedélzetére. Egy űrkomp szállítja éppen.

Katonai pályafutása példaértékű, amióta csatlakozott a hadsereghez. Részt vett a klón háborúk számos ütközetében, amikért kitüntetéseket is kapott.

Jellem

Beceneve igen találó, nem véletlenül ragasztotta rá a háta mögött a VSD Darkbeast legénysége. Matriuxot soha senki sem hallotta hangosan beszélni, vagy bármilyen ingerült mozdulatot tenni. Gyakran tréfálkoztak rajta a katonák, hogy nem is ember, hanem egy droid. Legendás hidegvérét sohasem veszti el, látták már reménytelen csata végén győztesként, de csak egy mosoly jelent meg az arcán. Ugyanolyan arccal viseli el a vereséget, mint amikor fergeteges diadalt arat. Minden emocionális megnyilvánulása a környezetének szól, és nem a belső énjéről tanúskodik. Elhivatott főtiszt, hűsége megkérdőjelezhetetlen.Fontos tudnivalók az űrhajókról és más egyéb járművekről.

Űrhajótipusok - A karakternek lehet saját hajója is. Az alább felsorolt hajókból lehet hajótipust választani. Az űrhajók karakterhez való csoportosításánál, figyelembe kell venni, hogy melyik hajó mikor készült az idők folyamán. (pl: B-szárnyú vadászt, vagy Csillagrombolót, nem írunk a klónháborúk időszakára, mert nem léteztek még. De, Acclamator csilaghajót sem írunk az Új Remény időszakára). Természetesen itt is van egy-két kivétel:( pl: a Slave I )Z-95

T-65 X-wing

BTL-A4 Y-wing

RZ-1 A-wing

B-wing

T-47 (légköri vadászgép)

Storm IV Twin-Pod Cloud Car (légköri vadászgép)

Pryvately owned Belbullab-22

(Magántulajdonban lévő Belbullab-22)

Porax-38 starfighter

TIE fighters

TIE - bomber

TIE - Interceptor

Consular-class cruiser (Charger c70 retrofit)


Acclamator-class

Venator-class Star Destroyer

Corellian corvette

A Csillagromboló, csak különleges esetekben  alkalmazható a karaktereknél. (pl:ha a csillagromboló és kapitánya fontos személyiséget üldöz valamelyik bolygó rendszer határán).

Imperial I-class Star Destroyer


FarStar (a csillaghajó, csak engedéllyel írható a történetbe)


Sandcrawler (M-ETT Multi-Environment Tracked)

Galactic Credit Standard

Credit Chip (A Galaxisban ismert fizetőeszköz)

Üdvözlettel: BoShek

A játék 2010 Január végétől indul.


  ( Támogatónk:    AA - BARNES - BANNER MEDICAL)

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 95
Tegnapi: 112
Heti: 343
Havi: 2 206
Össz.: 585 327

Látogatottság növelés
Oldal: Star Wars játék: A Lázadók Hajnala (1.)
Tatooinefactory - © 2008 - 2020 - tatooinefactory.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »