Tatooinefactory

Ez a honlap a Csillagok Háborúja filmek hangulatát próbálja felidézni a régmúlt időkből. Különösképpen a Tatooine bolygó világával, élőlényeivel foglalkozik terjedelmesebben, de helyet kap az oldalon a különleges hírek és információ is.

The subject of this article appeared in the Rise of the Empire era.The subject of this article appeared in the Rebellion era.The subject of this article appeared in the New Republic era.The subject of this article appeared in the New Jedi Order era.The subject of this article appeared in the Legacy era.
Lambda-class T-4a shuttle
 
Production information
Manufacturer
Product line

Cygnus/Sienar shuttle family[3]

Model

Lambda-class[4] T-4a[5] shuttle

Class

Armed government transport shuttle[5]

Cost

Likely valued at 240,000 credits[6]Lambda-class shuttle
Lambda-class shuttle.png
First appearance Return of the Jedi (1983)
Affiliation Galactic Empire
References Starwars.com Databank[1]
General characteristics
Armaments Double laser cannons
Defenses Deflector shields
Length 20 meters
A Lambda-osztályú komphajók a Birodalmi Flotta igáslovai. Ezeket az érdekes felépítésű, kisméretű űrhajókat nagy számban alkalmazzák teher és személyszállításra egyaránt. Nincs olyan hely a Birodalom által ellenőrzött területeken belül, ahol e nagy fejtetőre állított Y-t formázó gépek fel ne tűntek volna. A hajó hátán feszülő hatalmas vezérsík, tulajdonképpen egy a légköri repülésben elengedhetetlen stabilizátor. Felületén több a manőverezést segítő tolóerő-vezérlő fúvóka található. De a vezérsík hatalmas felülete a komp másodlagos energiaellátását adó napelemtábláknak is helyet biztosít. Az Y két másik szárát adó, repulzorokat rejtő oldalszárnyak leszálláskor a vezérsík mellé "csukhatóak". Landoláskor a hajó az e szárnyak tövében elhelyezett két aknában megbúvó támlábakon nyugszik. A látszat ellenére ez a kettős, kicsit furcsa megtámasztás, a szerkezet súlypontjának elhelyezkedése miatt mégis kellő stabilitást ad a parkoló komphajónak. A teherszállítmányok ki- és berakodása valamint az utasok beszállása a pilótakabin alsó részéből leereszkedő rámpán át lehetséges.


A Lambda-osztályú komphajókat eredetileg a Sienar Fleet Systems gyártotta, de miután a Cygnus Spaceworks megvásárolta a gyártási licenszet a Flottának már két beszállítója is akadt. Az SFS-el szemben azonban ez a cég kifejezetten katonai felhasználásra szánja erős páncélzattal és nehézfegyverzettel szerelt modelljeit. Érdekes lenne megtudni, hogy vajon mi állt a licensz eladás hátterébe. Főleg miután a Cygnus bejelentette, hogy ezentúl nem csak a megerősített katonai változatot, hanem az SFS gépeihez hasonló gyengébb fegyverzettel szerelt modelleket is gyártani fogja.
Theta-class T-2c shuttle
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 46
Tegnapi: 112
Heti: 294
Havi: 2 157
Össz.: 585 278

Látogatottság növelés
Oldal: Lambda-class Shuttle
Tatooinefactory - © 2008 - 2020 - tatooinefactory.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »