Tatooinefactory

Ez a honlap a Csillagok Háborúja filmek hangulatát próbálja felidézni a régmúlt időkből. Különösképpen a Tatooine bolygó világával, élőlényeivel foglalkozik terjedelmesebben, de helyet kap az oldalon a különleges hírek és információ is.

Tatooine élővilága, élőlényei, különös teremtményei.


Tatooine; elenyésző, jelentéktelen porszem az ismert galaxisok térképén. Unalmas, száraz, szegény és értéktelen bolygó. Persze nem mindig volt ez így; évmilliókkal ezelőtt valamivel hűvösebb klímájú, tengerekkel tarkított planéta lehetett - utalnak erre az alsóbb rétegekben talált kövületek, illetve a jawák különös legendái is. A Régi Köztársaság sokáig nem foglalkozott rendszerével, magát a bolygót tévesen a J11.9-es rendszer harmadik napjaként könyvelték el. A Köztársaság egyik terjeszkedési hulláma alatt azonban néhányan utánanéztek az eddig felületesen vizsgált rendszerekben rejlő lehetőségeknek, így többek közt erre a tévedésre is fény derült. A rendszer ikercsillagai körül keringő bolygó gyönyürű, topázragyogása valóban megtévesztő, a magyarázat azonban egyszerű: a bolygó felületét borító sivatagokról, kristályképződményekről és homoklapályokról verődik vissza a két izzó nap sugárzása.

A bolygóra küldött kutatódroid végül megrerősítette a feltételezést, vizsgálódásainak alanya valóban gazdag ásványokban és ércekben, valamint található az északi féltekén egy olyan mérsékeltebb éghajlati zóna, amely jóval hűvösebb a bolygón általában uralkodó forróságnál. (A mérsékelt övben a hőmérséklet ritkán emelkedik 43 C fok fölé, éjszaka azonban elérheti akár a fagypontot is; a zónán kívüli átlaghőmérséklet 65.5 C fok.) A vizsgálatok alapján a környezet lakhatónak, a bolygó pedig ígéretes gyarmatnak tűnt.

596px-tatooinenegas.jpg

Az elsőként érkezett telepesek lelkesen fogtak hozzá bányáik, farmjaik kiépítéséhez, ám dolguk nem volt könnyű. Az ismeretlen meghódítása, kalandvágy, s legfőképp a gazdagság ígérete vette rá őket, hogy a Külső Peremvidék ezen eldugott zugában, teljesen elszigetelve, önmagukra utalva éljenek, és teremtsenek maguknak elfogadható körülményeket. Az utánpótlást, ételt és extra felszereléseket szállító hajó, a Dowager Queen lezuhant - a nélkülözés hetei megtanították őket arra, hogy a legapróbb hiba is végzetes lehet. Vezetőjük, Melnaea Arnthout azonban helytállt; ha kemény munkával is, de életben maradtak a nehéz időkben. Azonban sokan megelégelték a kegyetlen körülményeket, és örökre elhagyták farmjaikat, bányáikat. Az elszántabbja, azonban maradt: folytatta, amit elkezdett.

Az első települést Bestinnek keresztelték, a bolygót pedig - miután felvették a kapcsolatot az őslakókkal - a jawák nyelvén Tatooine-nak nevezték el. Lassan hozzászoktak a Tatooinei élet nehézségeihez, a homokviharok és tuszkenek pusztításaihoz, s a bányászat is kezdett hasznot hajtani. A lezuhant űrhajó romjai közelében épült ki a bányászat központja, valamint a bolygó egyetlen űrkikötője, Mos Eisley.

25-_dum-series_pit_droid.jpg


TATOOINE BOLYGÓ TÍPUSA

Típus: föld-jellegű

Hőmérséklet: forró

Légkör: lélegezhető

Hidroszféra: száraz

Gravitáció: 1 g

Felszín: sivatagos

Forgási ciklus: 23 standard óra

Keringési ciklus: 304 helyi nap

Értelmes fajok: emberek, jawák, tuszkenek

Népesség: 2.000.000 (becsült érték)

Bolygó Funkció: csempészet, kereskedelem

Kormány: Birodalmi Kormányzóság

Technikai szint: űrkorszak

Űrkikötő: standard osztálú


NAPRENDSZER

Elhelyezkedés: Külső Peremvidék

Szektor: Arkanis

A Rendszer neve: Tatoo

Csillagok nevei: Tatoo I

                            Tatoo II


A Tatooine Mérsékelt Zónájának Földrajza


Anchorhead

200-300 kilométernyire Mos Eisley-tól délnyugatra található jelentéktelen földműves-település, körülbelül 700 lakossal. A központ, vagy "város", tulajdonképpen a farmerek találkozóhelye. A fontosabb épületek közül az étterem és az állomás a leglátogatottabb.


Arnthout

Kisebb földműves-település Bestintől délre, 350 lakossal. Nevét Melnea Arnthoutról, az első telepesek vezetőjéről kapta.


Bestin

A tatooine hivatalos fővárosa - inkább csak városka -, 200 kilométernyire Mos Eisley-től nyugatra. Körülbelül 1000 állandó lakosnak ad otthont, nevezhető a Tatooine kultúrális és közigazgatási központjának is.A Mérsékelt Zóna Különös Teremtménye

Dűne-tenger


sarlacc_negas.jpg

Hatalmas sivatag, több ezer kilométernyire húzódik a Jundföldi pusztaságtól nyugatra. Homok, homok hátán, elviselhetetlenül forró nappalok és hideg, fagyos éjszakák. Kevés lény képes hosszabb ideig kibírni-e szélsőséges körülmények között. Néhány száz kilométernyire a sivatag szélétől és Jabba palotájától a Karkun verem található, töb ezer éves lakójával, a híres Sarlakkal...


Tuszken Erőd

Elhagyott, kifosztott település a Jundföldi puszták északnyugati csücskében, csúfos emléke az emberek és a buckalakók első összecsapásának.


Jundföld

Kiszáradt kanyonok, hegységek kuszasága, a buckalakók és a jawák birodalma. Vonulat, mely elválasztja a sivatagot és az emberek által elfoglalt lakhatóbb vidéket. Nehéz terep még a lebegő homoksiklók számára is. Van azonban egy átjáró, mely összeköti Arnthoutot Anchorheaddel.


Mos Eisley

A tatooine civilizáció központja, neves űrkikötő, bűnözők, csempészek városa.


Motesta

Kis földművestelepülés az Arnthout-Anchorhead átjáró közepén. Öt-hat farm található itt, védelmi rendszerük azonban jóval fejlettebb a többinél.


Tosche állomás

Energia, víz és üzemanyagfeltöltő állomás körülbelül 3 kilométernyire Anchorheadtől. A Tosche család Anchorhead és környéke teljes tiszteletét élvezi.Star Wars Atlasz Star Wars térképek minden mennyiségben. (angol)
Mi kell még az oldalra!
Mi lenne szükséges még a lapra?

Több cikk
Több kép
Több karakter
Több extra
Több Gamez

Szavazás állása Lezárt szavazások

 
Mi lenne szükséges még a lapra?

Több cikk (6 / 3%)
Több kép (90 / 37%)
Több karakter (30 / 12%)
Több extra (50 / 20%)
Több Gamez (60 / 28%)

Szavazatok száma: 150

Létrehozás időpontja:
2009-03-20 12:20:35


Vissza a szavazáshoz


Lezárt szavazások

 
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 32
Tegnapi: 112
Heti: 280
Havi: 2 143
Össz.: 585 264

Látogatottság növelés
Oldal: Tatooine bolygó
Tatooinefactory - © 2008 - 2020 - tatooinefactory.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »