Tatooinefactory

Ez a honlap a Csillagok Háborúja filmek hangulatát próbálja felidézni a régmúlt időkből. Különösképpen a Tatooine bolygó világával, élőlényeivel foglalkozik terjedelmesebben, de helyet kap az oldalon a különleges hírek és információ is.


A Halálcsillag szerkezeti leírása


 • Technikai adatok


 • A Halálcsillag átmérője 120 kilométer, de szükség is van itt a helyre, mivel a harcállomáson majd egymillió ember van szolgálatban. Katonák, rohamosztagosok, Tie-pilóták, techikusok, karbantartók és majd 400.000 droid lehel életet ebbe a technológiai szörnyszülöttbe.

  Hatalmas mérete miatt a Halálcsillag 24 elkülönülő zónából áll, mindegyikben egyenlő arányú fegyverellátással. Csak annak a zónának a fegyverei alkalmazhatóak egy támadó hajó ellen, amely a zóna hatáskörébe tartozik, de általában sem szokták az összeset bevetni, mivel az rengeteg energiát emésztene fel. A harcállomás fegyverarzenálja elképesztő és elrettentő, 5000 turbólézer, 5000 nehéz turbólézer, 2500 lézerágyú, 2500 ionágyú, 768 vonósugár (zónánként 24). És ha ez nem lenne még elég minden zónához több tucatnyi század Tie-vadászosztag tartozik. A Halálcsillag minden idők legnagyobb vállalkozása volt, mind a nagysága, mind a fejlett technikája miatt. A több ezer tonnányi dúracél felhalmozásába, majdnem nyolc bányarendszer is belebukott, mivel elfogytak a felhalmozott készleteik.

  A SZERKEZET

  A hajtóművek

  A kész állomás magját egy hatalmas üreg képezi, mely teret ad a szuperlézert és a hipermeghajtókat energiával ellátó fő reaktornak. A Halálcsillag belső térfogata tulajdonképpen a reaktort ellátó és felügyelő gépezeteket és felszerelést tartalmazza, a fénysebességhez és a védőernyők üzemeltetéséhez szükséges energiát pedig a külső burok egyenlítőhöz közeli sávjában található generátorok termelik. Az űrben való közlekedést a felszínen elhelyezett ionhajtóművek sora teszi lehetővé. Ezek a hajtóművek működésükkor szintén a magban fejlesztett nyers energiát használják fel. Noha az ionhajtóművek erős sugárzásveszélyben tartják környezetüket, ez volt az egyetlen módja, hogy ekkora tömeget manőver4ezésre késztethessenek az állomás navigátorai.

  A Halálcsillag hiperhajtóműve a Birodalmi Csillagrombolókon használt meghajtókhoz hasonló, 123 egymással összekötött egységből áll, melyek nélkül az állomás képtelen volna átlépni a fénysebességet. Az intenzív energia, melyet az állomás fejleszt, önnön tömegével együtt jóval nagyobb gravitációs és mágneses teret eredményez, mint egy hasonló méretű természetes égitest. Az állomás egyenlítője egy mély árok : a Halálcsillagot körbefogó, 367 kilométer hosszú, nyílegyenes, végtelen kanyon. Itt kaptak helyet az állomás főhangárai, hőelvezető nyílásai, főbb szenzorai és vonósugarai.


  A szuperlézer

  A szuperlézer az egyik legfeltűnőbb jelenség az állomás felszínén. Hatalmas ívű horpadás, melynek csiszolt kristályai a fegyver tányérjának pereméről érkező nyolc különálló sugarat fogják össze, s ennek eredményeként hatalmas, a galaxis történelmében eddig egyedülálló erejű lézersugár keletkezik. A sugár energiaadagját a céltárgytól függően határozzák meg, ám a csatahajóknál kisebb célpontokra nem érdemes használni. Az első energiaszint tehát a csatahajók ellen használatos sugarat bocsátja ki, a legnagyobb energiaszint pedig a bolygók látványos és gyors elpusztításához szükséges sugarat. A szuperlézer egyszerre azonban csak egy ilyen veszedelmes sugár kibocsátására képes, hiszen a lövés után újra fel kell tölteni a megfelelő energiamennyiséggel. A lövés intenzitásától függ, hány lövést adhat le naponta a fegyver : űrhajó méretű ellenfelekkel szemben akár percenként is alkalmazható, bolygó méretű célpontokban pedig naponta egyszer. Mindez nem okoz túl nagy problémát, hiszen a Halálcsillag nehézkes mozgása miatt amúgy sem volna képes naponta több bolygó lőtávolságába kerülni. A fegyver hatósugara 47 kilométer.


  A FELSZÍN

  A Halálcsillag felszínét 24 egyforma zónára osztották fel. Ezek a zónák az egyenlítőtől egy-egy pólusig terjednek, melyből adódóan 12 található az északi féltekén 12 a délin. Minden egyes zónában több lakókörlet kapott helyet, melyek önmagukban létfenntartó, különálló közösségek, bizonyos speciális szolgáltatások formájában azonban egymást is elláthatják. Ezeken a "városokon" kívül minden zónának megvan a saját étel-szintetizálója, hangárja, börtönblokkja, orvosi központja, fegyvertárja, parancsnoki központja, és minden egyéb szolgáltatása, mely a további feladatokat hivatott ellátni. A lakónegyedeken belül ezek a szolgáltatások szektorokra bomlanak : Minden körletben található parancsnoki, általános katonai, biztonsági, műszaki és szerviz szektor, mely ellátja a körlet számára szükséges funkciókat és az egész Halálcsillag által koordinált feladatokat is. Sok ilyen körlet specializálódott egy bizonyos szektorra összpontosítva, ám a körletek az egymás közötti információcserének és állandó központi irányításnak köszönhetően egységes működéssel szolgálják a Halálcsillag pontos, jól szervezet működését.

  A mesterséges bolygó számos bevásárló, szórakoztató központot, és parkot tartalmaz, amelyek a körülbelül 1 millió fős populációt kiszolgálják. A tiszteknek különböző lehetőségek állnak rendelkezésre a magán és a társasági élet fenntartására. A parancsnoki körletet minden zónában hídnak nevezték el. Ezek a hidak felelősek a zóna többi körletéből áramló információk begyűjtéséért és analizálásáért. Az információkat továbbitatniuk kell a megfelelő helyekre : a többi hídhoz, a felsőhídhoz (az egész űrállomás parancsnoki szektora) és szektor-parancsnokságokhoz (a Halálcsillagon található szektorok tevékenységét irányító szektor). Ezzel a módszerrel minden szektorparancsnok nyomon követheti, mi történik a saját zónájában, illetve az egész harcállomáson.

   

  A Halálcsillag minden idők legnagyobb vállalkozása volt, mind a nagysága, mind a fejlett technikája miatt. A több ezer tonnányi dúracél felhalmozásába, majdnem nyolc bányarendszer is belebukott, mivel elfogytak a felhalmozott készleteik. A Halálcsillag rendkívüli nagysága miatt, rendkívüli generátort igényelt. Az űrállomás majdnem felét egy óriási hiperanyag reaktor alkotja.E köré a reaktor köré épült fel az egész űrállomás Ez éppen elég energiát termel ahhoz, hogy akárcsak az egyszerű számítógépes rendszerek (melyekből több ezer van), a turbólézerek (szintén) és a szuperlézer is működjön.

  A szuperlézer minden idők legnagyobb és legpusztítóbb fegyvere. A lézer nyaláb (mely egyébként rendkívül sok energiát felemészt, de a reaktor még ezt is bírja), egy tányér alakú bemélyedés az űrállomás északi részén. Ennek a tányérnak a közepén található egy óriási kristály, mely a hordozónyalábot gerjeszti, és fókuszálja. A tüzelés pillanatában a bemélyedés peremén elhelyezkedő segéd-szuperlézernyaláb-aknákból előtör a pusztító energia, melyet egy hiper-mágnes csatlakoztat rá a hordozónyalábra.


  deathstar_blueprint225544.jpg  Weblap látogatottság számláló:

  Mai: 89
  Tegnapi: 112
  Heti: 337
  Havi: 2 200
  Össz.: 585 321

  Látogatottság növelés
  Oldal: Death Star I
  Tatooinefactory - © 2008 - 2020 - tatooinefactory.hupont.hu

  A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

  Adatvédelmi Nyilatkozat

  A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


  X

  A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »