Tatooinefactory

Ez a honlap a Csillagok Háborúja filmek hangulatát próbálja felidézni a régmúlt időkből. Különösképpen a Tatooine bolygó világával, élőlényeivel foglalkozik terjedelmesebben, de helyet kap az oldalon a különleges hírek és információ is.

 


Galaktikus Birodalom


Felépítése


A Birodalom abszolút uralkodója Palpatine császár volt, aki Darth Vader segítségével kormányzott. A Galaktikus Szenátus még létezett évekkel a Birodalom megalakulása után is, de nem volt semmi hatalma és végül Palpatine fel is oszlatta. Az uralkodó után az igazi hatalmat a Moffok felügyelték - Tarkin kormányzó és a körzeti kormányzók segítségével uralták. Akik gyakorolták a hatalmat mindenki felett.

A Birodalom sokkal decentralizáltabb volt, mint az elődje, a Galaktikus Köztársaság. Nagy hatalom koncentrálódott a Moffok kezében, éles ellentétben a Régi Köztársaság bürokratikus struktúrájával, ahol még a legkisebb incidenst is a Szenátus elé kellett vinni.

Ezt a hatalmat a terrorral biztosították. A terror egyik ezköze a Birodalmi hadsereg volt.A Birodalom eredete


Nincs pontos dátum, amely elválasztaná a Köztársaság végét és a Birodalom kezdetét. Annyi bizonyos, hogy a Birodalom a klón háborúkban egy hadsereg felállítását rendelte el, (a rohamosztagok elődjei) hogy a Köztársaság a szeparatistáknak ellent tudjon állni. 

Palpatine hatékony vezető volt, aki hamar véget vetett a Szenátusban uralkodó korrupciónak, de ugyanakkor ez a Kancellár hatalmát növelte. A végeredmény az lett, hogy a szenátus elvesztette minden hatalmát. Miután bebiztosította pozícióját, Palpatine kikiáltotta az Új Világrendet és magát császárnak 20 évvel a yavini csata előtt.

Az új császár alattvalói lelkesen alávetették magukat mindennek, mert az Új Világrend szép ígéreteket tartalmazott. Sok szenátor tiszta szívből helyeselte a változásokat, míg másoknak nem tetszett annyira.

A Galaktikus Polgárháború bevezette a terror idejét. A Birodalom indította el a Nagy jedi pusztítást, azért hogy a jedi rendet elpusztítsa, teljesen felszámolja.

A Birodalom első éveiben Coruscantot átnevezték Birodalmi Központnak.

Hadsereg


A Galaktikus Birodalom katonai ága a Birodalmi Hadsereg volt. Különféle katonai műveleteket hajtott végre Galaxis-szerte, de fő feladata a rend fenntartása volt. A Birodalom az egyes rendszereket a katonasága segítségével félemlítette meg, így azok nem mertek elszakadni. Fennállása során a coruscanti kormányzat és az űrflotta vezetősége között sok konfliktus robbant ki, de ahogy a Birodalmi Biztonsági Iroda közbenjárásával egyre több hivatalnok lett a Hadsereg tagja, az ellentétek elcsitultak.

A Birodalmi Hadsereg magva kezdetben a klónok háborúját túlélő klónkatonák voltak, de pár évvel később legtöbbjük már sorozott ember. Caridán képezték ki őket, a Birodalom legszigorúbb feltételei mellett. CsillagrombolóEzek a hajók adják a birodalmi flotta gerincét. A Birodalmi osztályú
Csillagrombolókat a Victory osztályú csillagrombolókból fejlesztették ki, de a birodalmi osztályú csillagromboló majdnem kétszer akkora, mint egy victory osztályú csillagromboló. Az endori csata előtt több mint 25000 birodalmi osztályú csilgromboló volt a birodalmi flotta szolgálatában. A csillagrombolók lándzsa szerű teste félelmet kelt és a birodalom erejét jelképezi hasonlóan a TIE vadászokhoz
vagy a birodalmi rohamosztagosokhoz.

A birodalmi csillagrombolók csatában a fegyverzetükre és a páncélzatukra támaszkodhatnak és nem a manőverező képességükre vagy a sebességükre. Ezek a hajók inkább mozgó harcállomások, mint gyors támadásra alkalmas hajók. Ennek ellenére a birodalmi csillagrombolókat nagyon nehéz megsemmisíteni, ezzel általában csak túlerőben lévő vagy nagyon jól képzett legénységgel rendelkező lázadó parancsnokok próbálkozhatnak.
 
                                              Birodalmi Csillagromboló

 • Gyártó:Kuat Drive
 • Hajtómű: 3 fő és 4 másodlagos SFS/a2b ionhajtómű
 • Méretek: 1600m
 • Fegyverzet:
  60db Taim&Bak xx9-es turbólézer
  60db Borstel NK-7-es ionágyú
  10db vonósugár generátor
 • Pajzs: 2db KDY ISD72-x pajzs generátor
 • Legénység:
  37085 tengerész
  1 rohamosztagos hadosztály (9700 katona)
 • Felszíni járművek:
  20db AT-AT lépegetö
  30db AT-ST lépegetö
 • Kíséret:
  6 vadászszázad (72 vadászgép)
  8 Lambada osztályú sikló
  15 Gyalogsági szállító
  5 Bevetési ágyúnaszád


Hőtérkép Felhőkép Időkép 

 
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 67
Tegnapi: 112
Heti: 315
Havi: 2 178
Össz.: 585 299

Látogatottság növelés
Oldal: Galaktikus Birodalom
Tatooinefactory - © 2008 - 2020 - tatooinefactory.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »