Tatooinefactory

Ez a honlap a Csillagok Háborúja filmek hangulatát próbálja felidézni a régmúlt időkből. Különösképpen a Tatooine bolygó világával, élőlényeivel foglalkozik terjedelmesebben, de helyet kap az oldalon a különleges hírek és információ is.Az elveszett frigyláda fosztogatói DVD
Az elveszett frigyláda fosztogatói DVD
Megjelent DVD-n!
További információk


Az elveszett frigyláda fosztogatói

(Raiders of the Lost Ark, 1981)


Indiana Jones, az amerikai régész a titkosszolgálat megbízásából 1936-ban Egyiptomba utazik, hogy még a lázasan kutató nácik előtt megtalálja az ószövetségi frigyládát. Ez sikerül ugyan, de a ládának csakhamar nyoma vész. A németek éppúgy nyomában vannak, mint Indiana vetélytársa, a francia Belloq, akinek nincsenek erkölcsi aggályai. A láda mágikus erejű...


Egyéb címek: Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói, Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark
Nemzet: amerikai
Stílus: kaland
Hossz: 110 perc
DVD: DVD kereséseAz elveszett frigyláda fosztogatói (Raiders of the Lost Ark), más címén Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói, egy 1981-es amerikai kalandfilm Steven Spielberg rendezésében, George Lucas produceri közreműködésével és Harrison Ford főszereplésével. Az Indiana Jones-franchise első filmjében Indiana Jones a nácikkal száll szembe, akik a szövetség ládáját kutatják, seregeik legyőzhetetlenné tételéért. A lelőhelyét mutató medallion Indy egykori szerelme, Marion Ravenwood (Karen Allen) birtokában van. A film további szereplői Paul Freeman mint Indiana ellensége, a francia régész, Rene Belloq, John Rhys-Davies mint Indiana segítője, Sallah és Denholm Elliot Indy kollégája, Marcus Brody megformálójaként.

A film ötlete Lucastól származik, aki szerette volna elkészíteni az 1930-as és '40-es évek sorozatainak egy modern változatát. Spielberg a főszerepre rögtön Fordot ajánlotta, azonban Lucas ellenvetett, mivel nem akarta, hogy a színész rendszeresen összefügésbe kerüljön a filmjeivel. Meggyőzte a rendezőt, hogy keressenek valaki mást, így Tom Selleck kapta meg a szerepet, akinek azonban végül le kellett mondania a feladatot a Magnum című televíziós sorozathoz fűződő elkötelezettsége miatt. A film alapvetően az Elstree Studiosban készült, a forgatás pedig magában foglalta La Rochelle-t, Tunéziát, Hawaiit és az Egyesült Államokat is 1980 júniusa és szeptembere között.

Mikor 1981. június 12-én a mozikba került, a 20 millió dollárból forgatott produkció hatalmas sikert aratott, könnyedén válva az év legnézettebb filmjévé több mint 384 millió dolláros bevétellel világszerte, egyúttal a mindenkori listán is előkelő helyet szerezve magának. Nyolc Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb film kategóriában, s ebből négyet nyert el (legjobb hang, vágás, vizuális effektusok és díszlet). A közönség és a kritikusok körében egyaránt népszerűnek bizonyult tehát, s rövidesen két folytatása is készült, az Indiana Jones és a végzet temploma és az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, amiket Az ifjú Indiana Jones kalandjai című tévéfilmsorozat követett. 2008-ban, huszonhét évvel a frigyláda után kerül a mozikba a negyedik film, amely az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága címet viseli.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 61
Tegnapi: 112
Heti: 309
Havi: 2 172
Össz.: 585 293

Látogatottság növelés
Oldal: Bónusz:Az Elveszett Frigyláda Fosztogatói
Tatooinefactory - © 2008 - 2020 - tatooinefactory.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »